Екип ЮБ

Най-голямата безнравственост е да се захващаш за работа, която не умееш да вършиш.

В началото на месец февруари 2020 г. на портала за обществени консултации беше публикуван Проект на нова Концепция за наказателна политика 2020 – 2025 г., изготвен от Министерството на правосъдието в изпълнение на проект „Нова концепция за наказателна политика“ по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление“.

"Малко любов" е като "малко вино" — прекаляването с едното или другото сериозно вреди на здравето.

Във връзка с вчерашното решение на Министерския съвет за отпускане на средства за закупуване на машини за гласуване и с оглед сформираната работна група в Народното събрание за изготвяне на поредни промени в Изборния кодекс Ви представяме коментара на екипа на Юридически барометър по три основни въпроса в изборното ни законодателство – преференциите, машинното гласуване и електронното гласуване:

Ако стремежът към превъзходство е прекалено голям, се изявява чрез злоба и отмъстителност.

На 3 и 4 април 2020 г. в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (СУ) ще се проведат вече традиционните научни четения, организирани от катедрите по теория и история на държавата и правото и по наказателноправни науки към Юридическия факултет на СУ.

Възможността се пропуска от повечето хора, защото е в работнически дрехи и изглежда като работа.

„Фатално привличане" – Закони и законопроекти „intuitu personae” или заподозрени в лобизъм (2. част).

В рубриката „Златен пирон” можете да откриете 1. част на категорията „Фатално привличане”.

Очакваме Вашите предложения за наградите на Юридически барометър „Златен пирон” на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

В любовта винаги има някаква лудост, но също така, в лудостта винаги има някаква разумна причина.

През 2019 г. в едно от най-престижните академични издателства – холандското Eleven International Publishing, излезе от печат сборникът “Judicial dialogue”, съдържащ част от докладите, изнесени през месец март 2019 г. по време на III „Еразъм“ седмица на правната наука. Негов редактор и съставител е заместник-деканът по международни отношения, дигитализация и виртуална среда на Юридическия факултет доц. д-р Мартин Белов, който беше и главен организатор на конференцията.

Приятели на "Юридически барометър"