• (зло)Употребата на думите в наименованията на законите
    Вече няколко години се обсъжда необходимостта от приемане на нов закон, уреждащ материята за „детско правораздаване”, който да замени действащия от 1958 г. Закон за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. По време на пълномощията на 43-то Народно събрание работна група от Министерството на правосъдието (МП) изготви проект на закон, който обаче не беше приет поради предсрочното прекратяване на мандата на парламента.…
    Продължава...

Sancta Simplicitas 3

Книги

Биографии

К'вот се сетиш

  • smile 986213ВИЦ: На тиймбилдинга на метеоролозите присъстваха между 18 и 22 човека, на места до 25.

Приятели на "Юридически барометър"

Списание "Юридически барометър"

snimka spisanie LBЮридически барометър е гражданска инициатива за наблюдение, анализ и оценка на състоянието и развитието на правния ред в България. Проектът се реализира от екип, който включва юристи с опит в областта на нормотворческата и правоприложната дейност от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Събития

1332124 1280x720 Висшият адвокатски съвет обяви награда за студенти юристи за написване на реферат на тема: „Уредба на адвокатската професия в европейските страни. Адвокатът като процесуален представител.” Подробности може да откриете тук.

Цитат на седмицата

Ambrose Bierce

Смирението е онова чувство на героично търпение, което ни владее, докато планираме отмъщението си.

Амброус Биърс

Нагоре