• МП представи проект на нова Концепция за наказателна политика
  В началото на месец февруари 2020 г. на портала за обществени консултации беше публикуван Проект на нова Концепция за наказателна политика 2020 – 2025 г., изготвен от Министерството на правосъдието в изпълнение на проект „Нова концепция за наказателна политика“ по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление“.
  Продължава...

Sancta Simplicitas 3

Книги

Биографии

К'вот се сетиш

 • smile 986213ВИЦ: Английски бизнесмен диктува на секретарката си писмо:
  "Уважаеми господине,
  Тъй като моята секретарка е дама, не мога да й продиктувам това, което си мисля за Вас. Още повече, тъй като аз самият съм джентълмен, нямам право даже да си мисля така за Вас.
  Но тъй като Вие не сте нито едното, нито другото, надявам се, че ще ме разберете правилно..."

Приятели на "Юридически барометър"

Списание "Юридически барометър"

snimka spisanie LBЮридически барометър е гражданска инициатива за наблюдение, анализ и оценка на състоянието и развитието на правния ред в България. Проектът се реализира от екип, който включва юристи с опит в областта на нормотворческата и правоприложната дейност от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Събития

LB Event final Публичното представяне на двадесетия брой на списание Юридически барометър ще се състои на 31 март (сряда) 2020 г. от 11.00 часа в зала „София“, Гранд Хотел София. Специален гост на броя ще бъде ръководителят на катедрата по наказателноправни науки към Юридическия факултет на СУ проф. Пламен Панайотов.

Цитат на седмицата

Napoleon
Най-голямата безнравственост е да се захващаш за работа, която не умееш да вършиш.
 
Наполеон Бонапарт
 
 
Нагоре