• Ново ТР по въпроси за принудителното изпълнение
    С Тълкувателно решение № 4/2017 от 11.03.2019 г., постановено по Тълкувателно дело № 4/2017 г., Общото събрание на Гражданската и Търговската колегии на Върховния касационен съд даде отговор на шест въпроса, свързани с принудителното изпълнение. Делото беше образувано по предложение на ръководителите на Гражданската и Търговската колегии заради наличието на противоречива практика по тях. С решението си ВКС постанови, че:
    Продължава...

Sancta Simplicitas 3

Книги

Книги

Биографии

К'вот се сетиш

  • smile 986213ВИЦ: Тя го погледна и разбра, че Дарвин е бил абсолютно прав...

Приятели на "Юридически барометър"

Списание "Юридически барометър"

snimka spisanie LBЮридически барометър е гражданска инициатива за наблюдение, анализ и оценка на състоянието и развитието на правния ред в България. Проектът се реализира от екип, който включва юристи с опит в областта на нормотворческата и правоприложната дейност от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Събития

Rebus От 16 до 19 май 2019 г. ще се проведе второто състезание, организирано от Студентска научна академия „Ребус”. То ще се осъществи в партньорство с Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Студентския съвет при СУ и под ръководството на проф. Пламен Панайотов.

Цитат на седмицата

Charles Darwin

Невежеството по-често води до убеденост, отколкото знанието.

Чарлз Дарвин

Нагоре